Близо 1000 клиенти вече са се възползвали от Спестовната програма на Райфайзенбанк, чрез която получават възможност гъвкаво да спестяват при изгодни лихви, докато теглят средства или се разплащат. Райфайзенбанк беше първата банка, която предложи на българския банков пазар подобен модерен продукт за граждани.

Спестовната програма на Райфайзенбанк (България) е разработeна специално за местния пазар, по примера на програмите, стимулиращи спестовността, популярни в Европа, Съединените щати и Азия.

Чрез Спестовната програмата на Райфайзенбанк, при всяко теглене от банкомат или плащане на стоки и услуги с дебитната карта Maestro, сума в размер на 3%, 5% или 10% - по избор на клиента, се прехвърлят автоматично по Депозитната сметка. Спестовната програма на Райфайзенбанк се предлага в лева, без такса за откриване на депозитната сметка и дебитната карта.

Основната лихва по Депозитната сметка е 2% годишно, като тя се удвоява на 4% годишно при теглене на пари от банкомат или плащане с картата Maestro поне веднъж месечно, в рамките на една година.

Годишната лихва се утроява и достига 6%, ако клиентите теглят средства от банкомат или плащат с картата Maestro поне веднъж месечно в рамките на една година и са теглили или прехвърляли средства от депозитната сметка не повече от два пъти годишно.

Лихвата, натрупана по Депозитната сметка се изплаща веднъж годишно - на датата на откриване на сметката или при закриването й.