21-годишният стажант в Merrill Lynch Мориц Ерхард почина след като е работил три нощи подред до 6 сутринта. Ерхард е бил на стаж в банката.

Той е припаднал в квартирата си в Лондон и е починал. Все още не са ясни причините за смъртта. Има слухове, че момчето, което е от Фрайбург, Германия, е страдал от епилепсия.

Случаят провокира дебат за дългите часове на работа в инвестиционните банки.

Един стажант, който иска да остане анонимен, казва пред Independent:

Всички работим извънредно, но в инвестиционните банки работят до 3- 4 сутринта. Те започват работа в 6 сутринта, като трябва да си тръгнат поне за малко. В общи линии работят до 3-4 часа сутринта, прибират за един душ и се връщат пак в 6 сутринта.

Стажантите и таксиметровите шофьори дори имат уговорка – те ги водят до дома им, чакат отвън, докато младежите си вземат душ и отново ги връщат в офиса.

Обикновено това продължава не повече от 10 седмици, така че се „преживява“.

„През лятото, когато са стажовете, хората ходят като зомбита и непрекъснато пият кафе, за да издържат. Те обаче знаят, че го правят, защото се състезават за много добре платени позиции,“ казва стажантът.

Друг стажант казва, че Морис Ернхард най-вероятно е припаднал от изтощение. „Той най-вероятно е направил 8 дни нон-стоп в рамките на две седмици“.

Ернахрд е получавал 2 700 паунда на месец.

В последните три дни Ернхард е работил по 21 часа, казват стажанти.

Той е намерен мъртъв под душа от съквартирант.

От Merrill Lynch отказаха коментар, докато не излязат резултатите от аутопсията.

Морис Ернхард е учил бизнес администрация в Университета в Мичиган, преди да започне обучение в WHU Otto Beisheim School of Management във Валендар, Германия. Той вече е имал стажове в KPMG Consulting, Morgan Stanley и Deutsche Bank.