Близо 70% от депозантите са хора с висше образование. Това става ясно от последния анализ на TBI Bank.

А около 20% от клиентите, които успяват да заделят средства на страни са със средно образование. В същото време около 40% от хората, които са се доверили на банката за своите спестявания са на възраст над 60 години.

Обемът на депозитите в TBI Bank е нараснал с 14% на годишна база и към края на май 2016 г. възлиза на близо 137 млн. лв. Средният размер на депозита в банката леко се покачва с около 2% на годишна база до 19.4 хил. лв.

Клиентите могат да се възползват вече от по-висока лихва от 1.5% по депозит Привилегия за 6 и 12 месеца в лева и евро.

TBI Bank пуска и нови срочни депозити от 1 и 3 месеца на лихва от 1.27% за лева и евро. До края на юни всички новопривлечени средства в банката за 6 и 12 месеца в лева и евро получават промоционална лихва от 1.77%.

За първи в България чрез Депозит Късметлия TBI Bank дава възможност на клиентите за участие в томбола за 10 пъти по-голяма лихва за период от 30 дни в рамките на срока на депозита.

Предложението е за новооткрити депозити в лева и евро за 6 и 12 месеца с лихва в размер на 0.5%, което дава възможност за спечелване на лихва от 5%. Томболата се тегли всеки месец, а печелившите ще са 10% от всички клиенти с новооткрити депозити.

Спестяванията в банката са без такса за откриване и закриване, без месечна такса за поддръжка на сметката, както и без такса за внасяне и теглене на пари в брой на каса.

За удобство на клиентите през целия срок на депозита, открит в TBI Bank, може да се довнася без такса. По този начин управлението на спестяванията е лесно и бързо.