Акционерите на БАКБ гласуваха за разпределяне на дивидент

732
Акционерите на БАКБ гласуваха за разпределяне на дивидент

Акционерите на БАКБ взеха решение за разпределяне на дивидент. Това е станало на проведеното ОСА на банката днес, 22 април, съобщиха от x3news.

Нетната печалба на БАКБ за 2007 г. е в размер на 51.1 млн. лв., която ще се разпредели вследствие на решението, както следва – 18.94 млн. лв. се разпределят като дивидент на акционерите, а 32.16 млн. лв. се отнасят във фонд "Резервен".

Така брутният дивидент на една акция ще бъде от 1.5 лв. Началната дата за изплащане на дивидента е 6 юни 2008 г.

Право на дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни след датата на ОСА или към 7 май. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 29 април.

На проведеното на 18 април 2007 г. ОСА, акционерите на трезора гласуваха да разпределят брутен дивидент от 0.75 лв. за акция. Нека да припомним, че данъкът върху дивидента през миналата година е 7%, докато днес той е 5%.

Днес не се сключиха сделки на Българска фондова борса с книжата на БАКБ. Вчера по позицията се изтъргуваха 6 255 лота, като средната цена тогава се установи на 64.47 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg