Американците ще изтеглят 185 млрд. депозити от големите банки

1684
Американците ще изтеглят 185 млрд. депозити от големите банки

Проучване на бутиковата консултантска компания cg42 показва, че десетте водещи щатски банки за банкиране на дребно ще загубят 185 млрд. долара през следващата година от гневни клиенти.

Само голямата четворка Wells Fargo, Bank of America, Citibank и Chase се очаква да загубят 135 млрд. долара от очакваните си депозити за 2012-а.

Wells Fargo, Bank of America и Chase в момента имат депозити на стойност 94 млрд. долара, 88 млрд. долара и 83 млрд. долара, респективно.

Според проучването банкови депозити на стойност близо 400 млрд. долара са в опасност, което означава, че техните собственици обмислят да сменят банката си.

Загубата на 185 млрд. долара на практика е оценка на това колко пари ще бъдат изтеглени от банките и ще преминат в алтернативни източници.

Банката, която е напусната от най-много клиенти е Bank of America, като според проучването повече от 10% от клиентите й планират да я сменят през следващата година.

Citibank се очаква да загуби 9.8% от клиентите си, докато при Wells Fargo напусналите клиенти ще са 9.1%.

PNC и Suntrust ще отчетата най-малка загуба на клиенти спрямо конкурентите си от челната десетка на големите банки. Само около 8% от техните клиенти вероятно ще сменят банката си през 2012 г.

Двете финансови институции обаче могат да загубят депозити за 9 млрд. и 6 млрд. долара респективно.

В крайна сметка затова съществува демокрацията.


Българският бизнес

Автор: Илия Атанасов

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg