До 90% от пазарната стойност на имота могат да покрият ипотечните кредити от Преференциалната програма на Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ), се казва в официално съобщение на банката.

Предоставяните ипотечни заеми са в размер от 25 000 евро до 500 000 евро и срокът за изплащането е максимално дълъг - до 30 години, като се прилагат гъвкави схеми за погасяване. Преференциалната програма на институцията дава възможност за избор на жилища или офиси в нови сгради в последен етап на изпълнение или вече завършени.

Най-богат избор има на територията на столицата и в големите градове на страната. Изграждането на обектите е финансирано от БАКБ, което означава че строежът на сградите е минал под контрола на банката.

Ако вече сте избрали жилище, което не е в проект, финансиран от БАКБ, може да се възползвате от ипотечен кредит, отново от 25 000 до 500 000 евро, който да покрива до 75% от продажната цена на имота. Срокът за погасяване на задължението е до 30 години, като сумата се връща чрез равни погасителни вноски.