Двама българи от Чикаго бяха арестувани във Флорида заради използването на скимиращи устройства при теглене на пари от банкомати, съобщава онлайн изданието tampabay.com.

Самуил Славов и Мирослав Петков, и двамата на по 27 г., са обвинени, че са теглили незаконно пари от най-малко два банкомата в Клируотър, Флорида. Едното скимиращо устройство е било забелязано от служител на Regions Bank.

Той информирал полицията и оттам поставили устройството под наблюдение, в резултат на което Славов и Петков били заловени при демонтирането на устройството. По-късно полицията открила и второ скимиращо устройство, прикрепено от българите към друг банкомат.

Скоро след задържането им Петков внесъл гаранция в размер на 5 хил. долара и бил пуснат. Славов обаче останал в ареста, тъй като срещу него са били повдигани обвинения за идентично престъпление и през 2008 г.

Двамата българи били отседнали в хотел във Флорида, като иначе живеят в Чикаго. Там Славов е известен като играч на Олимпик и ФК България - футболни клубове, основани от български имигранти.

Любопитство буди и един от коментарите във форума в tampabay.com, свързан с дописката за ареста на двамата българи: "Страшно се радвам, че ги хващаме тия проклети мексиканци!"

Източник: БГНЕС