Българите теглят кредити за всичко - от предизборна кампания до сватба

870
Българите теглят кредити за всичко - от предизборна кампания до сватба

Най-голям ипотечен кредит, теглен от физическо лице, е в размер на 500 000 евро за закупуване на апартамент в София. Срокът му на изплащане е 25 години, а месечната му вноска е в размер на 3 500 евро, съобщават от КредитЦентър.

На противоположния фронт стои най-малкият ипотечен кредит на физическо лице в размер на едва 9 000 лева за къща в Лясковец, срок 10 години и месечна вноска от 118 лева.

Най-бързо изтегленият ипотечен кредит е за 9 дни, като той е в размер на 30 000 евро и е отпуснат в град Бургас за срок от 30 години, съобщават още от институцията, коментирайки най-интересните факти свързани с ипотечните кредити.

Да изтеглянето на най-бавния ипотечен кредит са били нужни 11 месеца, като той е бил в размер на 240 000 евро и е бил отпуснат в Пловдив за срок от 20 години.

Първенец в сроковете за най-бързо изтеглен потребителски кредит е Русе, а времето необходимо за това е било едва 24 часа.

Месец и половина пък е траела процедурата за отпускане на най-бавния такъв, мястото е Варна, а размерът му 17 000 лева.

Сред интересните кредитни факти фигурира отпускането на кредит от 800 лева на актриса-пенсионер със 120 лева пенсия, необходими й да си пусне спрения ток, която от благодарност предложи на кредитния консултант да му подари малката си селска къща.

Кредит за организиране на ромска сватба в размер на 3 000 лева и такъв на кандидат кмет за провеждане на предизборна кампания в размер на 50 000 лева, са други попълващи колекцията от любопитни кредити.

На ловец са били отпуснати 30 000 лева за покупка на джип, карабина и др. ловно оборудване.

Като интересен може да се определи и кредита за рефинансиране на задължения на клиент с 5 потребителски кредита на обща стойност 45 000 лева, 4 кредитни карти с общ лимит 12 000 лева, един лизинг за 28 000 лева, рефинансиран с ипотечен кредит за лично ползване в размер на 55 000 евро.

В процеса на одобрение на жилищен кредит млада двойка се раздели и кредитът не се усвои, а внесеното капаро за апартамента беше задържано от продавача.

Интересните подаръци от благодарни клиенти включват домашно плетени терлици, щайга домати, скок с парашут, покана за ромска сватба, карта за 10% отстъпка във верига заведения, бутилка домашно мляко и бутилка домашно червено вино, както и прясно уловена риба.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...