Най-голямата българска компания за информационни технологии Мегатекс разработи технологията „Revsec" ( Revolution Security Card ), която практически спира измамите с карти, информираха оттам за Profit.bg.

Разработката ще бъде представена на световното изложение Security Essen 2010 в Германия от 5 до 8 октомври.

Новата технология съдържа три различни мерки, които представляват уникална комбинация, слагаща край на измамите с кредитни, дебитни и други карти за разплащане и услуги.

Разработката предлага революционно решение за намаляване на кражбите и злоупотребите с данни и парични средства на потребители на картови услуги.

„Revsec" е разработена за банкови и финансови институции, които целят намаляване на злоупотребите с данни и парични средства на клиентите, потребителите и партньорите си, както и към организации, сремящи се към подобряване на информационната си сигурност и намаляването на злоупотребите с дейностите им.

Мегатекс АД е от водещите компании в сферата на LED и LCD технологиите. Компанията представя различни нови разработки на световните изложения, като Security Essen, CeBit, Electronica и други.

Според последни проучвания загубите за Европа от измами с дебитни и кредитни карти са около 30 милиарда евро годишно.

С цел намаляване на загубите, технологии като „Revsec" са обект на много разработки и проучвания и дават възможност за повече сигурност на потребителите и компаниите.