Банка ДСК стартира кредитиране на обучението на студенти във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в София. Съвместният проект на Банка ДСК и ВУЗФ съчетава характеристиките на същински студентски кредит с тези на досега отпусканите тип потребителски кредити, предназначени за студенти.

Заемът се отпуска за заплащане на таксите за обучение, като студентът сам избира дали с него да покрие разходите по цялото си следване или само на част от него. Не са необходими доказване на доход или обезпечение, няма възрастово ограничение за студента, както и такса за разглеждане на кредитното искане.

Максималният размер на кредита се формира въз основа на общата сума на дължимите такси, намалена с размера на самоучастие на студента. За студенти - български граждани, горната граница е 24 000 евро или левовата им равностойност, а за чуждестранни граждани - 34 800 евро или левовата им равностойност.

Размерът на самоучастие възлиза на 30% от определената семестриална такса , при това само за първи семестър на първата учебна година. Прилага са преференциален минимален лихвен процент за кредити в лева и в евро.

Гарант за студентския кредит пред Банка ДСК е ВУЗФ, с чието съдействие стана възможен този новаторски проект. Срокът за издължаване е до 4 години от датата на първото усвояване. Усвоената сума се издължава в рамките на една календарна година. У

свояването на сумите става на етапи, които отговарят на учебните семестри. За да усвои студентът сума за такса за следващата учебна година, той трябва вече да е погасил усвоената сума за предходната учебна година.