Банка ДСК започва от 21 април (понеделник) да издава с чип кредитните карти: MasterCard Galaxy, MasterCard Gold, Visa Galaxy и Visa Gold.

Кредитните карти с чип са идентични като функционалност, възможности и начин на обслужване с картите с магнитна лента, като същевременно имат още по-добри механизми за сигурност и гарантират по-висока степен на защита на картодържателите срещу измами и фалшифициране.

Новите кредитни карти ще имат както чип, така и магнитна лента и затова може да се използват на абсолютно всички терминални устройства АТМ и ПОС в България и чужбина.

Таксите за издаване, преиздаване и обслужване на чип картите остават същите като тези, които Банка ДСК сега прилага за кредитните карти с магнитна лента.

Допълнително удобство за клиентите е, че кредитните карти с чип на Банка ДСК ще се издават с по-дълъг срок на валидност – три години, а преиздаването им ще става автоматично през послед-ния месец на техния срок на валидност.

Всички новоиздавани кредитни карти ще са с чип, като съществуващите кредитни карти с магнитна лента ще бъдат подменени с чип карти при изтичане срока им на валидност.

Клиентите имат възможност да заявят своята кредитна карта с чип и по-рано, преди изтичане срока на валидност на старата карта с магнитна лента във всяко едно поделение на банката.