Извънредното общо събрание на акционерите на Банка Пиреос България освободи по негова молба, във връзка с преминаване на ръководна позиция в Централната Банка на Гърция, Георгиос Провопулос. Останалите членове на Съвета на директорите остават непроменени, съобщиха от институцията.

На редовно заседание Съветът на директорите на Банка Пиреос България избра досегашния член на борда Илиас Милис за председател на Съвета на директорите. Той поема председателския пост от Георгиос Провопулос.

Илиас Милис е роден през 1955 г. в Гърция. Има бакалавърска степен по Икономика от Атинския университет и магистърска степен по Икономика от университета в Алберта, Канада. През 1993 г. постъпва на работа в Банка Пиреос Гърция. През юни 2008 г. е назначен на поста заместник изпълнителен Директор на Банка Пиреос, отговарящ за международните операции.

Банка Пиреос България, част от финансова група Пиреос, е универсална банка, специализирана в корпоративно банкиране, банкиране на дребно, финансови услуги за малки и средни предприятия, капиталови пазари, инвестиционно банкиране и лизинг. В България Банка Пиреос оперира от 1994 г.

В началото на 2005 г. Банка Пиреос закупува Евробанк АД и в момента се нарежда сред десетте най-големи банки в страната. Тя разполага с клонова мрежа от над 80 клона в цялата страна и притежава активи за над 1.9 милиарда евро.

Финансова група Пиреос е една от най-активните финансови организации в Гърция и Югоизточна Европа. Основана през 1916 г., днес група Пиреос е собственик на компании, които притежават собствено ноу-хау в областите на частно банкиране, малки и средни предприятия, капиталови пазари, инвестиционно банкиране, лизинг и шипинг. Финансова група Пиреос притежава активи на обща стойност 51.5 млрд. евро и клонова мрежа от 832 клона (343 в Гърция и 489 в други държави).