Банка Пиреос обяви придобиването на здравата част от Гръцката Аграрна Банка (ATE Bank). Това действие се извършва в рамките на определената от Централната банка на Гърция и Гръцкия фонд за финансова стабилност процедура, която цели преструктуриране на гръцката финансова система и засилване на финансовата стабилност.

Банка Пиреос гарантира всички работни места за служителите на Аграрната банка като ангажимент на мениджмънта, който приветства новите служители на Банка Пиреос. От днес, 30 юли, цялата клонова мрежа на ATEbank ще работи като част от Банка Пиреос, като се запазва търговска марка ATEbank. Всички клиентски транзакции ще продължат да се изпълняват без никаква промяна.

С обединени усилия ръководителите и служителите на Банка Пиреос и Аграрната банка създават здрава вътрешна финансова институция, която осигурява абсолютна сигурност за селскостопанския отрасъл, по-добро обслужване за всички клиенти, вложители и кредитополучатели, качествено обслужване и по-голям шанс за финансиране на националната икономика, с 75 млрд. евро обща сума на активите, 35 млрд. евро депозити на клиентите и 47 млрд. евро заеми.

В Групата работят 17 000 души, като клоновата мрежа включва 1 230 клона, с представителства в 9 държави извън Гърция.