Малките и средни предприятия са преобладаваща част от бизнеса в България. Във времената на големи икономически изпитания без съмнение най-засегнати се оказват именно те. Непредвидените оборотни разходи или плановете за сериозни инвестиционни проекти често имат нужда от стабилно финансово рамо, което да подсигури успешното им развитие.

За да помогне в решаването на тези проблеми на малкия и среден бизнес, и да улесни техния достъп до финансови средства, Банка Пиреос създаде нов кредитен продукт „Пиреос Бизнес Плюс“. В зависимост от потребностите на бизнеса кредитът се отпуска както за оборотни средства, така и за инвестиционни проекти като и в двата случая той може да достигне сумата от половин милион лева.

Продуктът залага на преференциален лихвен процент през първата година - 6.85% за кредити в евро и 7.95% в лева. За останалия период лихвата е плаваща и се формира като сума от основния банков лихвен процент за съответната валута плюс надбавка от 3 пункта. Срокът на кредита за оборотни средства е до 2 години, а за инвестиционни проекти – до 10 години.

„Пиреос Бизнес Плюс“ е изключително атрактивен не само заради бързото одобрение, в рамките на 10 дни след представяне на необходимите документи, но и заради бонусите, които включва. След първата година на кредита за оборотни средства компанията може да получи отстъпка в лихвения процент от 0.25% за следващата година, ако държи повече от 10% от кредитната си експозиция в депозити.

При инвестиционния кредит този бонус-отстъпка от 0.25% се прилага след втората година, но за целия оставащ период до пълното изплащане на кредита. Кредитополучателят може да се възползва също от издаване на кредитна карта VISA Business без такса за първата година.

Условията за отпускане на кредита също са съобразени с възможностите на малкия и среден бизнес. Компанията, която кандидатства за „Пиреос Бизнес Плюс” трябва да е развивала минимум три години успешна стопанска дейност.

Обезпечението на кредита е по договаряне. При ипотека на недвижим имот банковото участие е до 70% от себестойността на имота като оценката му е предварително условие за усвояване на кредита, а не за неговото одобрение.

Банка Пиреос е една от водещите Банки в България, която запазва стабилните си финансови показатели дори и в трудния период на глобална икономическа несигурност. Банката капитализира печалбата си през последните години и с всички свои дейности поема сериозен ангажимент към възстановяване на добрия бизнес климат в страната.