Банка ще сади дърво срещу всеки отпуснат кредит

1690
Банка ще сади дърво срещу всеки отпуснат кредит

МКБ Юнионбанк ще засади по едно дръвче на всеки отпуснат до 30 април 2011 г. ипотечен кредит, съобщиха от институцията. Инициативата е част от дългогодишната социално-ангажирана кампания на банката „От теб зависи какъв отпечатък ще оставиш". Всеки клиент, получил заем ще може, при желание от негова страна, да си осинови засаденото дръвче. По този начин всеки ипотечен кредит ще допринесе за значително намаляване на вредните въглеродни емисии, с които всяко жилище неминуемо замърсява природата. Едно засадено дръвче неутрализира над 1 тон СО2.

В същото време, МКБ Юнионбанк увеличава до 90 на сто процента, с който реално финансира покупката на недвижим имот по всичките предлагани ипотечни кредити. До този момент финансирането бе до 80%. По този начин на клиентите ще са им необходими много по-малко средства, за да закупят желаното жилище. Ипотечните кредити се отпускат без такса кандидатстване отново до 30 април 2011 г.

Банката продължава да финансира при годишен процент на разходите (представляваща реалната цена на заема) от 7.82% (ГПР - 7,.2% при кредит от 30 000 евро и лихва 6.90% за 22 години с пакет „Удобство") при средно за банковата система от 8.71% (към началото на 2011 за кредити в евро). За максимална прозрачност по ценнообразуването, лихвеният процент се формира на база на 6 месечен EURIBOR + надбавка за евро, а за лева - 3 месечен SOFIBOR + надбавка, информират от МКБ Юнионбанк.

Оттам уточняват също така, че всеки клиент получава и безплатен застрахователен пакет, включващ покритие на живота, имота и работата на клиента. Банката издава и ипотечен сертификат.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас