Най-скъпият футболист в света Кристияно Роналдо може да бъде използван, за да гарантира платежоспособността на испанска банка, информира PressEurop, позовавайки се на публикация на германския ежедневник Süddeutsche Zeitung.

Испанската банкова група Bankia, която отпусна заем на Реал Мадрид за закупуването на португалския футболист, сега се опитва да вземе кредит от Европейската централна банка (ЕЦБ).

В отговор на изискването на ЕЦБ за обезпечение Bankiа предлагат.....Роналдо и друг футболист на Реал Мадрид - бразилеца Кака.

През 2009 г., Реал взема назаем 76.5 млн. евро от Bankia, за да финансира трансферите на Роналдо от Манчестер Юнитед (100 млн. евро) и на Кака от Милан (60 млн. евро).

"Може ли да се стигне до ситуация, в която един от играчите да стане собственост на ЕЦБ?" питат от германския ежедневник.

"На теория това е възможно, но първо Bankia трябва да изпадне в неплатежоспособност". След това Реал трябва да изпадне в състояние, в което да не може да обслужва задълженията си, които са обезпечени с рекламни постъпления и приходи от телевизионни права.