Банкер с над 30 години опит влиза в УС на Уникредит Булбанк

1350
Банкер с над 30 години опит влиза в УС на Уникредит Булбанк

Паскуале Джамбои е новият член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Той влиза в управата на банката, след като получи одобрение от Българска народна банка за новия си пост.

От началото на тази година Паскуале Джамбои ръководи дирекция „Банкиране на дребно" в УниКредит Булбанк. Той има над 30-годишен опит в банковата сфера, като кариерата му стартира през 1977 г. в Credito Italiano. По-късно Паскуале Джамбои заема множество ръководни позиции в дирекцията „Банкиране на дребно" на UniCredit, съобщават от банката.

От 1995 г. Паскуале Джамбои отговаря за развитието на алтернативните канали за продажба и четири години по-късно става директор "Маркетинг" на УниКредит. През октомври 2000 г. поема поста директор „Банкиране на дребно" за италианските банки от групата на УниКредит. След година отговорностите му се увеличават като заема позицията заместник-генерален мениджър „Банкиране на дребно" на цялата група.

В периода 2003-2008 г. Паскуале Джамбои е главен изпълнителен директор на първата специализирана банка за ипотечно кредитиране в Италия - UniCredit Banca per la Casa. Бил е главен оперативен директор и на банката на UniCredit за потребителско финансиране в Италия. От юли 2009 г. до края на 2010 г. ръководи дирекцията за бизнес консултации за банковата дейност на групата в ЦИЕ. От март 2010 г. е в надзорния съвет на Укрсоцбанк на УниКредит в Украйна.

През октомври 2004 г. Паскуале Джамбои е определен за италианския вице-президент на борда на Европейската ипотечна федерация - European Mortgage Federation, a от април 2007 до края на 2008 г. е и президент на EMF. Джамбои има диплома по „Право".Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg