Банките с 30 млн. лв. за финансиране на земеделието

1002
Банките с 30 млн. лв. за финансиране на земеделието

Търговските банки разполагат с над 30 млн. лв. свободен ресурс за финансиране на замеделски производители по целевата кредитна линия на Българска банка за развитие (ББР). Свободните средства по програмата за оборотно и инвeстиционно кредитиране на малки и средни предприятия са близо 35 млн. лв. Данните са към 31 май 2010 г.

В края на май активните кредити по двете програми на ББР са 1051 на обща стойност близо 420 млн. лв.

За първите пет месеца на 2010 г. фирмите са погасили 472 заема, чиято стойност надхвърля 74 млн. лв. От тях 371 са заеми по кредитната линия за селскостопански производители, а останалите 101 - за оборотно и инвестиционно финансиране на МСП.

През 2009 г. ББР предостави финансов ресурс от 455 млн. лв. на търговските банки на револвиращ принцип за срок от 5 до 10 години. Кредитните институции са длъжни да договарят с крайни кредитополучатели заеми за минимум 95% от предоставената им от ББР кредитна линия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg