Въоръжен грабеж се извършва в момента в банка в Сливен, съобщават от полицията. Нападателят все още е в банката, като по думите на очевидци държи заложници и има прострелян служител от охраната. На мястото и в момента се чуват изстрели.

Полицейски кордон има и на всички изходи от центъра на града. Не се допускат автомобили и хора в периметъра около банката. Районът е отцепен и в момента текат преговори с похитителите.

Обирджията влязъл в клона на "Инвестбанк" около 16:00 часа. Клонът се намира на партера на жилищна сграда, точно срещу сградата на Областна администрация в центъра на града, на 20 метра от пешеходната зона. Служителите в Областна администрация и жителите на кооперацията, в която се намира банката, са евакуирани.

Към 17:30ч. днес стана ясно, че похитителят е говорил с полицията, но все още не е предявил искания. Похитителят държи 6-ма заложници.

От Инвестбанк АД съобщиха, че двама Изпълнителни директори и членове на Управителния съвет на банката със служители на сигурността на Инвестбанк АД са на път за Сливен, за да окажат необходимото съдействие на органите на реда.

В банката е създаден кризисен щаб, телефон за връзка: 0888 478 360.