Bayerishe Hypo-Und Vereinsbank стана акционер в ЦКБ

647
Bayerishe Hypo-Und Vereinsbank стана акционер в ЦКБ

Германската Bayerishe Hypo-Und Vereinsbank, част от UniCredit Group, притежава 9.16% от капитала на Централна Кооперативна Банка АД, равняващи се на 6 666 841 акции на българската кредитна институция. Това съобщават от Българска фондова борса.

Bank Austria Creditanstalt AG-Austria, в качеството си на попечител е прехвърлило на 5 декември споменатото количество акции на ЦКБ. Прякото участие на Вank Austria Creditanstalt след прехвърлянето е 0.37% от капитала на публичния трезор.

На 5 декември приключи подписката за увеличението на капитала на ЦКБ, като записани бяха 10 394 313 нови акции. Емисионната стойност на записаните книжа, в общ размер от 74 839 053.60 лв., бе заплатена по откритата набирателна сметка в Юробанк И Еф Джи България АД.

Според проспекта от банката възнамеряват да придобият активи в четири основни направления.

На първо място постъпилите средства ще се използват за развитие на банкирането на дребно, за кредитирането на малки и средни предприятия. Допълнително ще се подпомогне и осигуряването на по-широка възможност за развитие на останалите дейности на банката, както и подобряване на показателите за капиталова адекватност.

Предвижда се всички набрани чрез емисията средства да се използват за нарастване на обема на кредитния портфейл и структурирането му по оптимален начин в отделните направления. От ръководството планират предприемането на мерки за продължаване тенденцията на разширяване на дейността на банката в областта на ипотечното и потребителското кредитиране.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...