ББР подписа споразумение за сътрудничество с Кексим Банк

788
ББР подписа споразумение за сътрудничество с Кексим Банк

Българска банка за развитие (ББР) и Корейската банка за внос и износ (Кексим Банк) подписаха безсрочно споразумение за сътрудничество. Целта на споразумението е насърчаване на търговията и инвестициите между България и Република Корея. Документът беше подписан от изпълнителните директори на ББР Димитър Димитров и Сашо Чакалски и председателя и президент на Кексим Банк Донгсо Ким, съобщиха от българската страна по споразумението.

Двете банки се договориха за съвместно финансиране на проекти и разширяване на икономическото сътрудничество между двете страни.

Стокообменът между България и Република Корея възлиза за 2009 г. на 98.4 млн. долара. От тях 30.6 млн. долара са износ, останалите 67.8 млн. долара внос.

Кексим Банк е официалната кредитна агенция на Република Корея. Тя подкрепя експортни сделки с голям потенциал за растеж и разширява непрестанно своята клиентска база в областта на структурно - търговско финансиране. Една от основните цели на Корейската банка за Внос и Износ е да подкрепя корейските предприятия, разположени в Европа, както и организации, чиито бизнес дейности са тясно свързани с корейските компании.

Българска банка за развитие е държавна финансова институция с мажоритарен собственик Министерство на финансите. През 2010 година ББР се сключи споразумения с Македонската банка за развитие, Турската индустриална банка за развитие и Хърватската банка за възстановяване и развитие. До момента банката е привлякла над половин милиард лева кредитни и гаранционни линии от чужди финансови институции без държавна гаранция.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg