ББР приключи полугодието на печалба от 9.6 млн. лв.

593
ББР приключи полугодието на печалба от 9.6 млн. лв.

Печалбата преди данъчно облагане на Българската банка за развитие (ББР) за първото полугодие на 2009 г. е 9.6 млн. лв. За цялата 2008 г. печалбата на кредитната институция възлиза на 6.01 млн. лв., съобщиха за Profit.bg от ББР.

Към 30 юни 2009 г. сумата на активите на Българска банка за развитие е 822 млн. лв. Собственият капитал на банката е 612 млн. лв., а показателят обща капиталова адекватност възлиза на 99.68%, при нормативно изискване от 12%.

Кредитният портфейл на банката достига 226 млн. лв., като е нараснал с 18% за шест месеца. Вземанията от банки, в т.ч. по дългосрочни програми за индиректно кредитиране (он-лендинг) на малки и средни предприятия, са в размер на 540 млн. лв. при 200 млн. лв. в края на 2008 г.

Общият обем на портфейлните гаранции е 166 млн. лв., които ББР и дъщерното й дружество Национален гаранционен фонд са предоставили на търговските банки в страната по техни кредитни продукти за малки и средни предприятия, допълват от институцията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg