ББР ще подпомага вносители на земеделски стоки от САЩ

814
ББР ще подпомага вносители на земеделски стоки от САЩ

Българска банка за развитие (ББР) ще подпомага български вносители на земеделски продукти от САЩ. Това става възможно след като българската финансова институция беше одобрена като банка-партньор по Програмата за гарантиране на експортни кредити (GSM-102) на Корпорацията за кредитиране на стоки към Департамента по земеделие на САЩ. Това се казва в официално прессъобщение на банката.

Програмата е насочена към български вносители на земеделски продукти от САЩ. Целта е да се улеснят сделките им с американски компании.

Програмата GSM-102 предвижда предоставянето на рефинансиране на ББР от американски банки-партньори за срок до 2 години с лимит на гарантираните плащания по предоставеното рефинансиране от 20 млн. долара. Механизмът на плащане е чрез откриване на акредитив по експортната сделка.

Подкрепата се прилага в търговията със сурова и преработена земеделска продукция, както и хранителни продукти с висока добавена стойност.

България е включена в прозореца на програма GSM-102 за страните от Югоизточните балкани: Румъния, Молдова, Албания и Македония. ББР е вторият одобрен финансов посредник за страната.

 

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg