От декември 2007 г. собственик на СИБанк е белгийската финансова група „Kей Би Cи", която е една от най-големите финансови групи в света.

По този повод г-жа Цветелина Бориславова през 2007 г. имаше 24%, 2008-а година - 22%, сега вече има 18%. И по силата на споразумението с „Kей Би Cи" в близките месеци е възможно белгийският основен инвеститор да притежава 100%.

Това каза Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБанк, пред Нова телевизия, във връзка с упреците на БСП за сделката с винетките.

Андронов обясни, че банката от септември миналата година е участвала в пет конкурса, подобни на този и това е първият, който печели.

По отношение на това защо пощите, като държавна компания, да бъдат разпространители, той заяви, че безспорно пощите разполагат с най-голямата мрежа, но тя страда от два недостатъка - единият е, че те са на работно време, а другият - че не са позиционирани около главните пътни артерии.

На въпрос какво правят една банка и една охранителна фирма в консорциум, който печели търг за винетки, управителят на „ВИП Секюрити" ООД Атанас Симеонов заяви, че разпространението на винетки има два момента - едното е транспорт и логистика, а другото е отчетност, счетоводство и финанси.

Източник: Фокус