Водещи банкови и финансови компании ще участват в есенното издание на BalPEx с атрактивни промоции на своите продукти и услуги за частни и корпоративни клиенти, които ще могат да се възползват от преференциалните оферти и безплатни кредитни консултации.

Според експерти в бранша все още основен обект на покупка с ипотечен кредит са жилищата, но се наблюдава тенденция на пазара да се сключват и сделки за покупка на търговски обекти с кредит от физически лица с цел инвестиция или стартиране на малък семеен бизнес. При бизнес клиентите с ипотечни кредити се купуват офиси, търговски площи, административни сгради и складови площи.

От 10 до 12 октомври в Интер Експо Център Unicredit Bulbank предлага талони със специални отстъпки за продуктите на банката, както и универсален кредит срещу ипотека с доказан или без доказан доход - без такса за разглеждане на документите и без такса за предсрочно погасяване в случай на погасяване със собствени средства.

На изложението за недвижими имоти СИБАНК ще представи новия ипотечен кредит с актуализирани параметри и бонус – кредитна карта Visa Classiс с лимит до 5 000 лева. Ипотечният кредит е с изгодни лихвени условия - 7.90% за кредит в лева и 6.80% за кредит в евро за целия период на издължаване, без такси за кандидатстване и предсрочно погасяване. Клиентите могат да се възползват от него при покупка на жилища и офиси, ремонтни и довършителни работи, както и за рефинансиране на кредитни задължения към други банки. Срокът на погасяване на кредита е до 35 години.

Алианц Банк България ще предлага всички свои ипотечни продукти – за закупуване на различни видове имоти по стандартни условия. Всеки посетител на изложението, който стане клиент на банката, ще заплаща само една такса – за усвояване на кредита и то еднократно. При ипотечните продукти на Алианц Банк не се заплаща такса за кандидатстване, нито за предсрочно погасяване, а застраховките, които са задължителни при подобни кредити – Живот и Имущество, са безплатни за клиента и са за сметка на банката.

БАНКА ДСК, освен новия си ипотечен кредит, в рамките на изложението BalPEx ще представи своите нови кредити за малки и средни предприятия. В началото на септември банката стартира промоционална кампания за новоразрешавани кредити в лева и евро за клиенти – микро, малки и средни предприятия, с отстъпка в размер на 50% от таксата за разглеждане. Промоцията ще е валидна за клиенти, подали документи за искане за кредит, в периода до 31 октомври 2008 г.

Посетителите на есенното издание на BalPEx могат да се възползват от безплатните кредитни консултации на представените на изложението небанкови институции.

На щанда на КредитЦентър всеки посетител може да получи експертно решение за финансовите му нужди, базирано на най-изгодните предложения на пазара в момента за: ипотечни кредити; потребителски кредити; фирмени кредити и лизинг; застраховане. Кредитното консултиране ще е напълно безплатно и обхваща целия процес от подготвянето на сравнителни оферти до съдействие за отпускане на кредит.

И FinCity ще предлага консултации на място за ипотечни, потребителски и фирмени кредити. За разлика от други финансови консултанти, FinCity ще осигури консултации и по депозити, застраховки, инвестиции, пенсионно и здравно осигуряване.

Спонсори на есенното издание на изложението са компаниите RE/MAX, Bulgarian Properties, Home For You и Hercesa International, която се представя за първи път.