Компанията за бързи потребителски заеми - Изи Асет Мениджмънт, известна повече като Изи Кредит, вече има трети изпълнителен директор и това е бившият финансов директор на ПИБ - Радослав Миленков (на снимката). Това се разбира от последния брой на корпоративния бюлетин на дружеството - Easy Times.

Тук е редно да се направи важно уточнение, че назначението му предстои да се гласува първо на Общо събрание на акционерите (в средата на месеца), а след това и да се впише в Търговския регистър.

Другите двама изпълнителни директори са основателите на Изи Асет Мениджмънт - Станимир Василев и Неделчо Спасов.

Във визитката на Миленков пише, че професионалното му развитие през последните осем години е свързано с ПИБ. От 2005 г. той е член на УС на банката и директор на дирекция „Финансово-счетоводна". Преди това в продължения на две години е начело на дирекция „Вътрешен контрол".

През този период Радослав Миленков е бил също член на НС на системния картов оператор CaSys Int. - Македония, член на НС на УниБанка - Македония и член на Одитния комитет на ПИБ - Албания. Работил е още като външен одитор в консултантската компания Deloitte&Touche и като директор в инвестиционния посредник Дилингова финансова компания.

Новият изпълнителен директор на Изи Асет Мениджмънт е магистър по „Финанси" от УНСС.

По повод привличането на Миленков от компанията заявяват, че това ще позволи на Изи Асет Мениджмънт да се фокусира върху изпълнението на стратегическите си цели - разрастване на бизнеса на нови външни пазари в Източна Европа и привличане на нови инвеститори.

Да припомним, че от дружеството информираха вчера, че предстои излизане на румънския пазар. Румъния е вторият външен пазар, на когото стъпва българската фирма, след този в Украйна.