Бившият финансов директор на ПИБ отиде в Изи Кредит

4222
Бившият финансов директор на ПИБ отиде в Изи Кредит

Компанията за бързи потребителски заеми - Изи Асет Мениджмънт, известна повече като Изи Кредит, вече има трети изпълнителен директор и това е бившият финансов директор на ПИБ - Радослав Миленков (на снимката). Това се разбира от последния брой на корпоративния бюлетин на дружеството - Easy Times.

Тук е редно да се направи важно уточнение, че назначението му предстои да се гласува първо на Общо събрание на акционерите (в средата на месеца), а след това и да се впише в Търговския регистър.

Другите двама изпълнителни директори са основателите на Изи Асет Мениджмънт - Станимир Василев и Неделчо Спасов.

Във визитката на Миленков пише, че професионалното му развитие през последните осем години е свързано с ПИБ. От 2005 г. той е член на УС на банката и директор на дирекция „Финансово-счетоводна". Преди това в продължения на две години е начело на дирекция „Вътрешен контрол".

През този период Радослав Миленков е бил също член на НС на системния картов оператор CaSys Int. - Македония, член на НС на УниБанка - Македония и член на Одитния комитет на ПИБ - Албания. Работил е още като външен одитор в консултантската компания Deloitte&Touche и като директор в инвестиционния посредник Дилингова финансова компания.

Новият изпълнителен директор на Изи Асет Мениджмънт е магистър по „Финанси" от УНСС.

По повод привличането на Миленков от компанията заявяват, че това ще позволи на Изи Асет Мениджмънт да се фокусира върху изпълнението на стратегическите си цели - разрастване на бизнеса на нови външни пазари в Източна Европа и привличане на нови инвеститори.

Да припомним, че от дружеството информираха вчера, че предстои излизане на румънския пазар. Румъния е вторият външен пазар, на когото стъпва българската фирма, след този в Украйна.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...