От май 2007 г. ПроКредит Банк увеличи лимитите на всички бизнес кредити без обезпечение от 20 хил. на 50 хил. лв. Оттогава досега, само за една година, от гъвкавия продукт на банката са се възползвали над 16 140 малки и средни предприятия, съобщиха за Profit.bg от ПроКредит Банк.

Целево разработените кредитни продукти се предоставят основно на малките и средни фирми, работещи в сферата на производството, търговията и услугите. За този вид кредит могат да кандидатстват предприемачи с бизнес опит поне 3 месеца.

Банковите експерти разглеждат постъпилите молби и в рамките на 24 часа дават отговор. Технологията на кредитиране на ПроКредит Банк позволява гъвкаво решение и определяне на удобни схеми за обслужване и погасяване.

За клиентите си банката гарантира одобрение за бизнес кредитиране без изискване за предоставяне на голям обем документация.

До средата на юли банката организира и фотоконкурс на тема „Изкуството малък и среден бизнес”. Целта на фотоконкурса на банката е да се покаже лицето на малкия и среден бизнес в България, като носител на промени, двигател на икономически просперитет и не на последно място, като творчество.

Към края на март 2008 г., ПроКредит Банк България разполага със 72 клона в цялата страна. Общият текущ кредитен портфейл на банката възлиза на близо 1.007 млн. лв., отпуснати на повече от 58 хил. малки предприятия и физически лица.

Размерът на депозитите възлиза на близо 627 млн. лв., а броят на активните клиентски сметки в ПроКредит Банк към края на март е повече от 226 хил. От тях 63.624 хил. са спестовни и срочни влогове, 52% от които са със салдо под 2 хил. лв.