Над 856 000 клиенти на небанковата кредитна институция в България БНП Париба Лични Финанси, която предлага потребителските кредити JetCredit и JetCredit Plus и има кредитно портфолио от над 1 млрд. лв. вече ще могат да погасяват задълженията си в мрежата от офиси на Изипей, информираха от двете компании.

До момента клиентите на БНП Париба Лични Финанси, България можеха да покриват кредитите си във всички банкови офиси. За да платят вноските си по потребителските си кредити е необходима еднократна регистрация на договора си в офис на Изипей като получават възможността да погасяват кредита си по преференциални такси.

Специализираната финансова институция БНП Париба Лични Финанси има над 856 000 клиенти. Разполага с голямата дистрибуционна мрежа в страната като предлага услугите си в над 3 600 обекта в това число собствена клонова мрежа и административни офиси. В дружеството са заети над 2 600 служители и представители.

Изипей е оператор на платежната система Easypay и притежава лицензия /№ 3-003/ 11.02.2010 г/, издадена от Комисията за регулиране на съобщенията за извършване на услугата „пощенски парични преводи". На 1 юли 2010 г. дружеството стана първата небанкова компания, доставчик на пощенски парични преводи, която получава лиценз за платежна институция от Българска Народна Банка съгласно Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС).