За първи път за участие в телевизионна реклама в България пристигна болид от Формула 1. Специално изработената реплика на болида на отбора ING Renault от Формула 1 е основен елемент в рекламата на новия продукт ING Едно. Рекламата включва сцени, едновременно заснети във Франция и в България. Кадрите, които проследяват движението на болида, са направени на известната писта от Формула 1 – Маникур, Франция.

Сцените в рекламата, които показват бизнес средата и работната култура в ING, са заснети в България и са дело на продуцентска къща Мирамар.

Българският екип е автор и на кадрите в рекламата, които пресъздават работата на техническия екип на ING Renault F1 в бокса на отбора по време на състезание. Използваните костюми и шлемове в клипа, както и останалия реквизит при заснемането, са напълно автентични. Телевизионната реклама на ING Едно ще стартира в края на месец февруари.

Финансовата група ING e основен спонсор на отбора на ING Renault във Формула 1 от 2007 г. От началото на новия сезон компанията разшири своята спонсорска програма и освен подкрепата си за отбора на ING Renault F1 и брендирането на пистите в 13 от 18-те състезания, компанията вече е и основен спонсор на състезанията в Австралия, Белгия и Унгария, които ще носят името ING Гран при.

ING е глобална финансова институция, предлагаща банкови, застрахователни и пенсионноосигурителни услуги на повече от 75 милиона клиенти в над 50 страни по света.

В България ING обслужва над 800 корпоративни и над 280 хиляди индивидуални клиенти чрез ING Банк, ING Пенсионно осигуряване и ING Животозастраховане.