БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ се кооперира с Equens

1979
БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ се кооперира с Equens

БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ АД и Equens подписаха наскоро двустранно споразумение за обмен на SEPACreditTransfer (SCT) плащания. Партньорството е планирано реално да влезе в действие преди края на тази година, информираха от българския оператор.

Това споразумението е важна стъпка към оптимизиране на финансовите потоци между източно и западноевропейските страни. Сътрудничеството осигурява на банките от двете общности бърз, евтин и нискорисков начин за постигане на достижимост до банките от другата общност и позволява лесен и ефективен обмен на SEPA-плащания. Партньорството е основано на рамката за взаимосвързаностна Европейската асоциация на автоматизираните клирингови къщи (EuropeanAutomated Clearing House Association - EACHA).

Партньорството с БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ АД е десето споразумение за взаимосвързаност за Equens. Като един от основните оператори в SEPA-региона, Той предлага пълна достижимост за всички свои клиенти в Европа. Компанията обработва в момента SEPA-транзакции за банки и платежни системи в 16 европейски страни, постоянно разширявайки общността на участниците си и взаимосвързаността с други платежни системи в Европа и извън нея.

Освен договора с БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ, Equens работи по обмен на SEPA-транзакции по директен дебит (SDD) със SECB (Швейцария) и подписа договор сTransFond (Румъния) за SCT миналия юни.

Equens е една от най-големите компании, обработващи плащания в Европа, водеща на пазара на платежни и картови решения. Компанията поддържа разработката на единен унифициран европейски пазар (SEPA) и се посвещава на стандартизацията и хармонизацията на европейските и световни плащания.

С клиенти и партньори в много европейски страни, дружеството предлага паневропейско покритие на пазара чрез офисите си в Холандия, Германия, Италия и Финландия. С годишен обем от 9.7 млрд. плащания и 3.9 млрд. POS- и ATM-транзакции, Equens има пазарен дял в Европа от над 12.5%.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...