Българската стопанска камара (БСК) и Обединена българска банка АД подписаха Споразумение за сътрудничество. Подпис под документа поставиха председателят на БСК Божидар Данев, главният изпълнителен директор на ОББ Стилиян Вътев и изпълнителният директор на банката Радка Тончева.

Целта на споразумението е да бъдат подпомогнати процесите на развитие на националния икономически потенциал и постигане на устойчиво развитие, повишаване на стопанската активност и конкурентоспособността на българския бизнес, стимулиране на предприемачеството и създаване на условия за намаляване на регионалните икономически и социални различия.

Съгласно условията на споразумението, ОББ се ангажира да предоставя услуги в помощ на българския бизнес за преструктуриране на техния бизнес, планирани от тях сливания и придобивания, както и подпомагане на инвестиционните им проекти в страната и чужбина.

От своя страна, БСК се ангажира да популяризира сред своите членове услуги на ОББ, като: продажба на пакети от акции или на цели компании в страната и чужбина; изнасяне на производство в страни с по-либерално законодателство; търсене на стратегически инвеститори; консултиране на сливания и придобивания на компании; финансово преструктуриране и други услуги и продукти.

Освен това БСК ще предоставя на ОББ информация и справки, аналитични проучвания за български предприятия, отрасли, сектори и региони.

Снимка: Profit.bg