Частно лице държи депозит от 1 млрд. долара в Банк Москвы

1693
Частно лице държи депозит от 1 млрд. долара в Банк Москвы

В отчет на рейтинговата агенция Fitch Ratings за Банк Москвы се казва, че в банката има привлечен краткосрочен депозит в размер на 1.8 млрд. щатски долара, в притежание на един вложител. Средствата принадлежат на юридическо лице, уточни представител от агенцията. „Очаква се, че срокът на депозита ще бъде удължен, а вносителят държи средства в банката от 2006 г.", се казва в доклада на Fitch, но представителят от компанията се затрудни да каже какъв е бил размерът на депозита през 2006 година.

Освен този депозит в Банк Москвы е открит и друг голям влог в рамките на 1 млрд. долара. За разлика от горния, този е открит от физическо лице, научи руският ежедневник „Ведомости".

Двата депозита са открити в Банк Москвы към 2006 г., но притежателите на средствата не са свързани помежду си. „Средствата са от продажбата на бизнес във финансовата сфера, който собственик се е оттеглил от бизнеса", казва добре информиран източник от финансовите среди в Москва.

От Банка Москвы коментираха, че корпоративният депозит е в притежание на „един от надеждните партньори на банката", като се въздържаха от повече информация.

Привлечените депозити от Банк Москвы към 1 ноевмри, по данни на аналитици на банка Траст, са 135.7 млрд. рубли от физически лица (4.513 млрд. щатски долара) и 121.7 млрд. рубли от компании (4.05 млрд. щатски долара).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg