Citigroup планира да съкрати още 2 000 служители

517
Citigroup планира да съкрати още 2 000 служители

Citigroup Inc., най-голямата американска банка, възнамерява да освободи още 2 000 служители в отдела си за търговия с ценни книжа и инвестиционно банкиране, предава Bloomberg. Банката е на път да отчете загуба за второ поредно тримесечие, вследствие на срива на пазара за вискорискови ипотеки.

Съкращенията са в добавка на обявения план за освобождаването на 4 000 служители през януари. Цифрата съставлява около 10% от персонала в подразделението за търговия с ценни книжа на Citigroup. Повечето от съкращенията ще бъдат извършени до края на март.

Компаниите на Уолстрийт са освободили повече от 30 000 служители през последните седем месеца, след като имотният пазар в САЩ се сви, а цената на активите, обезпечени с ипотеки, падна рязко. Citigroup е загубила почти половината си пазарна стойност от октомври досега.

Citigroup отчете загуба в размер на близо 10 млрд. долара за четвъртото тримесечие, което беше и най-големият отрицателен резултат на банката в 196-годишната й история. Анализаторите очакват нова загуба за настоящото тримесечие. Акциите на финансовата институция са загубили 24% от стойността си тази година.

Citigroup е разполагала с 374 000 служители на пълен работен ден към 31 декември. Подразделението на компанията, което включва търговия с ценни книжа, инвестиционно банкиране и управление на хедж фондове, разполага с 60 000 служители по целия свят и отчете 4.6 млрд. долара загуба за миналата година, в сравнение с 8.4 млрд. печалба за 2006.

Новообявените съкращения ще засегнат офисите на банката в Ню Йорк и Лондон, както и по-малки офиси в Азия и Европа, според запознат източник.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...