Както всеки месец, така и в края на октомври екипът на Profit.bg Ви предоставя шест актуални депозитни предложения.

По данни на Българска народна банка в края на август спестяванията на българските домакинства в търговските банки са 26.731 млрд. лв., или с близо 3.3 млрд. лв. повече от година по-рано. Изчисления на Profit.bg сочат, че депозираните средства нарастват за 15 пореден месец.

Банка ДСК - Срочен депозит Ритъм

Минималната сума за откриването на депозита е 500 единици (лева, евро, или долара). Чрез депозитното предложение от Банка ДСК можете да довнасяте минимално по 200 единици всеки месец.

Месечните вноски се осигуряват чрез автоматичен трансфер от разплащателна или спестовна сметка на титуляра, открита в банката в съответната валута, или чрез внасяне на пари в наличност.

Лихвеният процент е диференциран в зависимост от вида на валутата и остатъка по депозита.

Българо-американска кредитна банка - 6-месечен стъпаловиден депозит

Депозитът може да бъде открит с минимум 2000 валутни единици (лева, евро и долара). За депозитите в лева лихвата за първия двумесечен период е 4%, а за втори и трети двумесечен период - съответно 7 и 10 на сто.

За вложенията в евро лихвите са съответно 3, 6 и 9% за трите двумесечни периода, а за тези в долари - 3, 5 и 8%.

В края на всеки двумесечен период депозитът може да се намали частично, без да се променят условията по него.

Частично намаляване на дата различна от края на двумесечен период се счита за предсрочно прекратяване на целия депозит.

В края на всеки двумесечен период депозитът може да се прекрати изцяло, при което депозантът получава целия размер на натрупаната лихва за съответните изминали периоди.

Райфайзенбанк - Спестовната програма

Райфайзенбанк стартира промоционална кампания, както за срочните си депозити, така и за едногодишен "Депозит+" и Депозит „Довнасяне".

Лихвеният процент за едногодишните срочни депозити в лева възлиза на 7% на годишна база, а в евро - на 4.50% годишно.

Промоционалните условия важат за новооткрити влогове до 21 ноември 2010 г. и са валидни за първия период на депозита.

Райфайзенбанк ще раздава награди по 500 лева в томбола, в която участват всички депозити за физически лица, със срок от и над 3 месеца (в т.ч. срочни депозити, "Депозит+" и Депозит "3+3", Депозит "Довнасяне" и Депозит "Микс") и минимална сума 1000 лева или 1000 евро, открити от 11 Октомври до 31 Декември 2010 г.

Пощенска Банка - депозит „Рента"

С депозит „Рента" Вие получавате своята лихва всеки месец. Срокът на депозита е 12 месеца, като минималната сума за откриване е 1000 лева, евро или долара.

Лихвените нива за вложения до 30 000 валутни единици са 7.5% в лева, 6.25% в евро и 4.75% в долари. За над 30 000 единици лихвите се повишават съответно до 8%, 6.75% и 5.25%.

Посочените годишни лихвени проценти са с включен лихвен бонус 0.50% за депозити в BGN и 0.75% за депозити в EUR и USD и се прилагат за първия договорен срок на депозита.

Прокредит Банк - Депозит ПроВлог

От депозит ПроВлог можете да изтеглите сумата преди падеж, но въпреки това да получите лихвата за периода.

Представете си, че внасяте 5000 лв. за срок от 12 месеца, но след 7 месеца и 10 дни се налага да изтеглите част от внесената сума.

В този случай получавате лихва за 6-месечен депозит (при 4% на годишна база), а за месеца и 10-те дни след това ще Ви се изплати допълнително годишна лихва в размер на 0.50%.

Алианц Банк България - Депозит Алианц Конфорт

Депозитът предлага добра доходност, възможност за ползване на натрупаната лихва за всеки изминал месец, възможност за теглене, бърз овърдрафт при изгодни условия и служи като залог за откриване на кредитна карта.

Минималният размер за откриването на депозита е 500 валутни единици.

Депозитите на физически и юридически лица са гарантирани в съответствие с разпоредбите на Закона за гарантиране на влоговете в банките.