Депозитни предложения за януари

2035
Депозитни предложения за януари

Само за месец (през ноември, от когато е последната статистика на БНБ), българските домакинства успяха да спестят нови 402 млн. лв., а за последните 12 месеца ръстът в новите спестявания е над 3.2 млрд. лв. За депозитите си те ще получат малко над 1.2 млрд. лв. лихви за изминалата година, сочат изчисления на Profit.bg.

С припомняне на факта, че вече месец гарантирани са всички депозити у нас до 196 хил. лв., екипът ни ще Ви представи и първите за 2011 г. депозитни предложения:

Уникредит Булбанк - Депозит 9 седмици и половина

Депозитът може да се открие в лева или евро, като минималната сума е 500 единици. За срок от 66 дни получавате олихвяване със специален годишен лихвен процент.

След изтичане на 66 дни действието на договор „Девет седмици и половина" не се продължава за нов срок. На датата на падеж банката има грижата да прехвърли главница плюс цялата лихва, която Ви дължи в едномесечен срочен депозит, който може да е съществуващ такъв или новооткрит.

При довнасяне на средства по време на срока на депозита, довнесената сума се олихвява до падежа с лихвен процент, равен на установения с откриването му.

Банка ДСК - ДСК Везни

Банката предоставя възможност половината от депозита Ви да бъде инвестиран от фонд, управляван от ДСК Управление на активи.

Срочните депозити се откриват за срок от 6, 12, 24, 36 и 60 месеца в лева, евро и щатски долари.

Минималната сума за откриване на срочния депозит е 1 000 лева/евро/щатски долари.

Първа Инвестиционна Банка - Едногодишен депозит с нарастваща лихва

Средният лихвен процент за първите шест месеца на депозити в лева е 5.83%, а за 12-те месеца нараства до 6.25%. При депозите в лева те са съответно 5.67% и 6.08%.

Лихвените нива за депозити в долари започва от 3.50% за първия месец и достигат до 4.50% за 12-ият месец. Средните лихвени нива тук са 3.75% за 6-те месеца и 4% за 12-те месеца.

За откриване на депозита не е предвидена минималната сума, като след 6-тият месец клиентите могат свободно да довнасят средства.


Депозитите на физически и юридически лица са гарантирани в съответствие с разпоредбите на Закона за гарантиране на влоговете в банките.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

фу
# 0
22:01 | 28 January 2011
какво да ревизират като са сложили най некадърнитре банки с възможно най загубените и завъртяни измишльотини като накрая дори и човек разбиращ започва да се чуди какво ще получи : Идетеи си сложете парите на едногодишен твърда лихва и не се занимавайте с тези нещастници
Inspector
# 1
13:01 | 28 January 2011
В информацията за ПИБ и най-вече последният абзац няма много истина .. Ревизирайте си информацията
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg