Девин и Пощенска банка подписаха договор, с който финансовата институция става маркет-мейкър на „Девин” АД. Банката се ангажира да обезпечава минимална ликвидност за акциите на дружеството посредством поддържане на котировки за емисиятa за срок от една година. Оферти "купува" и "продава" по емисията акции на дружеството ще се поддържат при спред от 5%.

Финансовата институция беше регистрирана за осъществяване на дейност като маркет мейкър от "Българска фондова борса - София" АД на 28 юли 2008 г. и към момента е единственият маркет-мейкър на БФБ.

Mаркет-мейкингът е сравнително нова и непозната услуга за нашия пазар. Той е привлeкателен за инвеститорите благодарение на основната си функция да осигурява ликвидност и стабилност на цената на акциите на емитента.

Маркет-мейкърът е борсов член или участник в търговията на неофициален пазар, който поема задължението да поддържа определена ликвидност за емисия акции или облигации, приети за търговия на Борсата, чрез поддържане на котировки на базата на договорни отношения с техния емитент.

Маркет-мейкингът е познат и на другите финансови пазари като например валутни, при договорите за разлика и други. Пощенска банка е първата банка, предлагаща тази услуга на българския пазар.