Банка ДСК е първата в България, която въведе програмата за сигурност MasterCard SecureCode за своите карти.

Тя е и първата банка, която предлага тази услуга за карти Maestro. С MasterCard SecureCode картите Maestro на Банка ДСК се превръщат в най-сигурната карта с този бранд в България.

Услугата SecureCode се предлага за дебитни и кредитни карти на Банка ДСК с логото на Maestro и MasterCard.

Притежателите на карти Maestro могат да се включат в програмата за сигурност на MasterCard, като регистрират допълнителна парола за картата си - SecureCode.

Активирането и промяната на тази парола е безплатно за клиентите. Целта на паролата е картодържателите да се идентифицират допълнително при транзакции в интернет.

Банка ДСК автоматично изисква въвеждане на паролата всеки път, когато картата се използва за плащане при интернет търговец, участващ в програмата за сигурност MasterCard SecureCode.

SecureCode е поредната услуга, достъпна за карти Maestro, с която Банка ДСК повишава качеството на картовите си услуги. Основното предимство на MasterCard SecureCode е допълнителната защита, която паролата осигурява на картодържателите.

В допълнение, когато картата има SecureCode парола, клиентът разполага с повече възможности за успешна развръзка при оспорване на неправомерно извършена транзакция.