На 17 декември Прайм Пропърти БГ АДСИЦ (

) е сключило договор за инвестиционен кредит в размер на 1 млн. евро с Банка ДСК АД, за финансиране цялостното изграждане на луксозна жилищна сграда, намираща се в гр. София, ул. "Черковна" 60. Това гласи корпоративно съобщение, публикувано на сайта на Българска фондова борса.

Кредитът ще бъде погасен до 30 май 2009 г. с приходите от предварителен договор за продажба на построената сграда с Клийвс ЕООД. Обезпечен е с ипотека върху недвижимия имот.

През тази седмица стана ясно, че от компанията ще инвестират 40 млн. евро в изграждането на ваканционното селище „Корал Резиденс”, което ще се намира на север от Лозенец, община Царево. Очакваната норма на печалба от проекта е 34%, като продажната цена ще бъде най-вероятно между 1200 и 2000 евро за кв. м, в зависимост от разположението, гледката и степента на лукс на апартаментите.

Това е вторият проект на инвестиционното дружество по Черноморието и ще е обща инвестиция с Immoeast от Австрия, стратегически инвеститор в Прайм пропърти БГ. Земята, върху която ще бъде построен комплексът, е с площ 40 407 кв. м, а разгънатата застроена площ – над 40 хил. кв. м, което е наполовина от разрешеното по регулационни параметри.

Според плановете на дружеството комплексът ще бъде завършен и въведен в експлоатация през 2010 г.

Същевременно за 18 януари е насрочено извънредно ОСА, на което акционерите на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ ще гласуват за овластяване на Съвета на директорите на дружеството за продажбата на 10.97% идеални части от поземлен имот с идентификатор 44094.22.35 с адрес: „Рибарницата”, община Царево, с площ по кадастрална скица от 40 407 кв. м.

Съгласно изготвена оценка от независими оценители пазарната стойност възлиза на 954 609 евро. Стойността на сделката е 958 867 евро.

Днес не се сключиха сделки с акции на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ. Вчера по позицията се изтъргуваха 49 хил. книжа, като средната им стойност достигна 1.58 лв.