ДСК и Прайм Пропърти БГ АДСИЦ сключиха договор за инвестиционен кредит

946
ДСК и Прайм Пропърти БГ АДСИЦ сключиха договор за инвестиционен кредит

На 17 декември Прайм Пропърти БГ АДСИЦ () е сключило договор за инвестиционен кредит в размер на 1 млн. евро с Банка ДСК АД, за финансиране цялостното изграждане на луксозна жилищна сграда, намираща се в гр. София, ул. "Черковна" 60. Това гласи корпоративно съобщение, публикувано на сайта на Българска фондова борса.

Кредитът ще бъде погасен до 30 май 2009 г. с приходите от предварителен договор за продажба на построената сграда с Клийвс ЕООД. Обезпечен е с ипотека върху недвижимия имот.

През тази седмица стана ясно, че от компанията ще инвестират 40 млн. евро в изграждането на ваканционното селище „Корал Резиденс”, което ще се намира на север от Лозенец, община Царево. Очакваната норма на печалба от проекта е 34%, като продажната цена ще бъде най-вероятно между 1200 и 2000 евро за кв. м, в зависимост от разположението, гледката и степента на лукс на апартаментите.

Това е вторият проект на инвестиционното дружество по Черноморието и ще е обща инвестиция с Immoeast от Австрия, стратегически инвеститор в Прайм пропърти БГ. Земята, върху която ще бъде построен комплексът, е с площ 40 407 кв. м, а разгънатата застроена площ – над 40 хил. кв. м, което е наполовина от разрешеното по регулационни параметри.

Според плановете на дружеството комплексът ще бъде завършен и въведен в експлоатация през 2010 г.

Същевременно за 18 януари е насрочено извънредно ОСА, на което акционерите на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ ще гласуват за овластяване на Съвета на директорите на дружеството за продажбата на 10.97% идеални части от поземлен имот с идентификатор 44094.22.35 с адрес: „Рибарницата”, община Царево, с площ по кадастрална скица от 40 407 кв. м.

Съгласно изготвена оценка от независими оценители пазарната стойност възлиза на 954 609 евро. Стойността на сделката е 958 867 евро.

Днес не се сключиха сделки с акции на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ. Вчера по позицията се изтъргуваха 49 хил. книжа, като средната им стойност достигна 1.58 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg