Две лица приеха търговото предложение на KBC Ltd.

686
Две лица приеха търговото предложение на KBC Ltd.

Едно физическо и едно юридическо лице са приели последното търгово предложение на белгийската KBC Ltd. Към миноритарните акционери на СИБанк АД (). Това съобщиха от Българска фондова борса.

В резултат на това мажоритарният собственик придоби нови 219 акции от капитала на публичния трезор. Обект на търговото бяха общо 23 311 лота. Цената за ценна книга бе фиксирана на 110.34 лв.

Месец по-рано стана ясно, че KBC Ltd.  ще бъде първият мажоритарен собственик у нас, който ще се въпзолзва от опцията squeeze out, залегнала в ЗППЦК след последните промени на норматива.

Съгласно разпоредбата на чл. 157 а, ал. 7 от ЗППЦК, акционерите са длъжни да продадат своите акции на предложителя в едномесечен срок от публикуване на предложението, без да е необходимо тяхното съгласие.

Акциите, които не са продадени в този срок, се смятат за притежание на KBC към момента на изтичане на срока.

Повече за измененията в ЗППЦК и опциите, защитаващи интересите на мажоритарните и миноритарни акционери в публичните компании, може да прочетете тук.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg