Емилия Миланова напуска Пощенска банка

94253
Емилия Миланова напуска Пощенска банка

Пощенска банка (с юридическо име Юробанк И Еф Джи България АД) подаде заявление до Българска народна банка за одобрение да промени структурата на корпоративното си управление към двустепенна система. Тази промяна ще подобри управлението на банката, като отдели ръководните функции във финансовата институция от тези за надзор и контрол върху управлението, информираха от финансовата институция.

Банката ще се ръководи от два отделни органа, които съответно ще са Управителен съвет и

Надзорен съвет, в който няма да участват лица, ангажирани с ежедневното управление на банката.

Тези промени ще доведат до отпадане на редица от задълженията на председателя на Съвета на директорите на банката. В резултат на това сътрудничеството на Емилия Миланова с Пощенска банка ще приключи.

"Основните акционери на банката, всички членове от сегашния състав на Съвета на директорите и всички служители на финансовата институция изразяват своята признателност към г-жа Миланова за нейната подкрепа и приноса й към банката като председател на Съвета на директорите", се казва в прессъобщението.

Освен Емилия Миланова, в досегашния Съвет на директорите на Пощенска банка влизаха още Теодор Каракасис, зам. председател на СД, Антъни Хасиотис, гл. изпълнителен директор и член на СД, Асен Ягодин, изпълнителен директор и член на СД, Петя Димитрова, изпълнителен директор и член на СД, Пиерджорджио Прадели, член на СД, Евангелос Кавалос, член на СД, Георгиос Кацарос, член на СД и Андреас Хасапис, член на СД.

Сн.: Емилия Миланова, досегашен председател на СД на Пощенска банка (Пощенска банка) 

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Фалиран
# 0
03:03 | 22 March 2011
Така й се пада на дъртата продажна мастия! Мисля, че не е далеч времето когато народа ще им счупи главите на тези изманици.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg