На церемония във Виена, провела се миналата вечер, престижното британско списание Euromoney раздаде своите годишни награди. Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) и дъщерната й компания Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ бяха определени за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа”.

В същото време дъщерните банки на Райфайзен в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Сърбия и Словакия бяха отличени като “Най-добра банка” в съответната страна, а Райфайзенбанк (България) получи наградата за “Най-добра банка на дълговия пазар”.

Фактът, че Euromoney избра Виена за провеждането на тазгодишната церемония, подчертава нарастващото значение на града като свързващо звено на страните от Централна и Източна Европа.

Райфайзен печели наградата за Централна и Източна Европа за четвърта поредна година: "Решението на комисията е потвърждение за това, че сме на прав път.

В предизвикателна пазарна среда продължихме да растем значително”, заяви Валтер Ротенщайнер, Главен изпълнителен директор на РЦБ и Председател на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл.

“Наградата е признание за факта, че напреднахме изключително с интеграцията на придобитите през 2007г. банки, като в същото време увеличихме клиентската си база с 1.6 млн. нови клиенти”, допълни Херберт Степич, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл.