Групата Societe Generale бе обявена за „Най-добрата банка" в Централна и Източна Европа на престижните Награди за изключителни постижения на изданието Euromoney, се казва в официално прессъобщение на банката.

Според Euromoney „през изминалата декада Societe Generale бавно, но сигурно извърши впечатляваща гама от дейности в Централна и Източна Европа. Банката има широка регионална мрежа, включително е и най-голямата банкова група в Русия, която е способна да отговори на нуждите едновременно на индивидуалните и на корпоративни клиенти. Има водещи позиции, които и позволяват да се възползва от икономическия възход в региона."

Групата има силно и дълготрайно присъствие в региона - тя е представена в 18 държави в Централна и Източна Европа, с 46 000 служители, обслужващи повече от 11 милиона клиенти. Филиалите на групата имат водещи поиции в множество страни и пазари с висок потенциал, включително Чешката Република (Komercni Banka No. 3), Румъния (BRD, No. 1 по мрежа от офиси в страната), Русия, където Rosbank е No.1 като банка с частна собственост и в България - Societe Generale Експресбанк - Най-динамично развиваща се банка за 2009 г. според Асоциация Банка на годината.

Бернардо Санчес Инчера, заместник главен изпълнителен директор на Societe Generale сподели: „ Тази награда е важно признание за служителите и за бизнес дейностите на групата, и особено за екипите, които упорито затвърждават нашия пазарен дял и са партньори за клиентите ни в Централна и Източна Европа през последните 10 години. Днес, въпреки кризата, регионът разполага със солидна база за развитие и икономики, които непрестанно се развиват и са с висок бъдещ потенциал. Societe Generale е горда, че е част от преходния етап, заемайки главна роля в местните банкови сектори и икономики."

Групата има за цел да доразвие присъствието си в региона като основен двигател на растежа на двете бизнес направления - банкиране на дребно и корпоративно и инвестиционно банкиране.

„Имаме големи амбиции за Централна и Източна Европа, където нашата цел е да влезем в челната тройка на водещите банкови институции", добави Бернардо Санчес-Инчера. „Регионът е в сърцето на нашата стратегическа програма SG Амбиция 2015 както по отношение на бизнес развитие, така и по отношение на оперативни цели на преструктурирането. Ще се фокусираме върху подобряване на взаимоотношенията с нашите клиенти и преследване на иновационната ни стратегия като същевременно подобряваме търговските и оперативни синергии между отделните обекти".