За поредна година град Банско беше обгърнат от магията на джаза. Летуващите в планинския курорт се наслаждаваха на завладяващи джаз ритми от ранна вечер до късно след полунощ.

Юбилейното 15-о издание на Международния джаз фест събра 29 състава, повече от 200 изпълнители и 3 биг бенда за 9 дни. От суинг до латино, програмата беше изключително разнообразна. Такава бе и публиката – малки и големи, българи и чужденци. Всички събрани от любовта към музиката и планината.

Традиционно фестивалът беше достъпен за всички, тъй като повечето изпълнения се провеждаха на централния площад без да се заплаща вход. Така дори и хората с малки възможности успяха да се насладят на джаз ритмите. Организаторите не веднъж изразиха благодарността си към спонсорите, без които това не би било възможно. А Първа инвестиционна банка е горда да подкрепя фестивала като генерален спонсор вече цели 12 години.

На 11-и август Fibank организира вечеря, на която покани дългогодишни партньори и приятели, за да отбележи края на тазгодишното издание на феста. В ресторант Galleria в Кемпински Гранд Хотел Арена Банско се сервираха изискани блюда и селекция от специални вина на Domain Boyar. За настроението на гостите там се погрижиха талантливата Кристина Кирова, акомпанирана от „Old Gold Band”.

Музикантите зарадваха публиката с хитови парчета, а по-късно гостите бяха съпроводени и до площада, където чуха на живо холандците от Jazz Connection и огнените фламенко ритми на Seven Kings.

Купонът продължи до зори в пиано бара на хотел Кемпински Sing Sing, където триото на Наско Миладинов и Петя Станчева поддържаха доброто настроение. Орлин Павлов, който също бе сред гостите на Fibank, зарадва всички с изненадващо изпълнение, а специално за дамите изпя Lady’s night.

По-късно към купона се присъединиха и холандския секстет Jazz Connection с впечатляващи хитове от репертоара си като Just a gigolo и Jumpin Jive. Seven Kings също дойдоха за среднощен джаз в Sing Sing и бяха определени единодушно като една от най-приятните изненади на вечерта.

Димитър Костов, председател на УС и изп.директор на Fibank заедно с колеги посрещаха клиентите на банката

Д-р Емил Илиев, който е организатор на фестивала, беше заедно със семейството си



Орлин Павлов показва дизайнерската си възглавничка, направена от Мария Стоева. Jazz възглавнички получиха всички гости на Fibank