Със стилно събитие Fibank (Първа инвестиционна банка) отпразнува 20-годишнината на клон Бургас.

На събитието, което се проведе в централата на банката в града, присъстваха 250 клиенти и партньори на институцията, както и служители от 10-те офиса в Бургас и от звената в Несебър, Слънчев бряг, Созопол, Приморско и Камено. Към днешна дата клоновата мрежа на Fibank в страната наброява 160 клона.

Гостите бяха приветствани лично от Васил Христов, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка, който благодари на клиентите за доверието през годините, както и поздрави всички служители, които с много труд, упоритост и професионализъм са превърнали името Първа инвестиционна банка в символ на висок стандарт при работата с клиенти.

В хода на събитието гостите се насладиха на изпълненията на красивите момичета от трио „Хипнотик”, а водещ бе Митко Павлов.

Първа инвестиционна банка осигурява 150 работни места в регион Бургас. През изминалите 20 години банката е инвестирала над 120 милиона лева в икономиката на града и областта.

Официалните данни на БНБ за банковата система в България, които бяха оповестени по-рано този месец, отчетоха стабилен ръст на печалбата на банката, преди данъчно облагане, която достига 61.3 млн. лв., като оперативната печалба е в размер на 201 млн. лв.