В четвъртък, 14 юни, Crédit Agricole SA обяви подписването на споразумение с притежаваната от нея Емпорики Банк Гърция за покупката на дъщерното дружество Емпорики Банк - България. Тази покупка е предмет на одобрение от Българска Народна Банка.

Изкупуването на акциите на Емпорики Банк - България от Crédit Agricole е последната стъпка от процеса, разработен от началото на 2009 г. с цел заздравяване на връзките между Crédit Agricole SA и дъщерните дружества от Групата на Емпорики Банк.

През последните три години - и като резултат от постепенното си интегриране в Crédit Agricole SA Group - Емпорики Банк - България синхронизира своите процедури и политики за управление на риска и нормативен контрол, стандарти за управление, ИТ системи, а при посочването на своето име изрично подчертаваше принадлежността си към Crédit Agricole.

Тази вътрешногрупова операция, която укрепва съществуващите отношения на Емпорики Банк - България с Crédit Agricole, е напълно прозрачна за клиентите, тъй като Емпорики Банк - България вече се ползва от пряк достъп до финансиране от Crédit Agricole.

След като процедурата приключи, Емпорики Банк - България ще приеме името Crédit Agricole заедно с търговската марка и лого.

* На снимката: Атанасиос Петропулос, главен изпълнителен директор, Емпорики Банк - България