Финансиране за земеделски стопани от Райфайзенбанк

1472
Финансиране за земеделски стопани от Райфайзенбанк

Райфайзенбанк предлага на земеделските стопани, които са бенефициенти на субсидии за единица обработваема площ, кредит овърдрафт, като средствата могат да се използват за финансиране на сезонни разходи за покупка на семена, посадъчен материал, гориво, изкуствени торове и други оборотни разходи.

Кредитополучателите трябва да са регистрирани в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК), да са подали заявление за получаване на средства по схемата за единно подпомагане на площ, а също така да са получили писмено одобрение от Разплащателната агенция и да имат разплащателна сметка в Райфайзенбанк.

Овърдрафтът е със срок до 12 месеца, предоставя се в лева или евро и е предназначен за авансово финансиране до превеждането на одобрената субсидия.

Райфайзенбанк финансира до 90% от размера на субсидията, посочена в официален документ, издаден от Разплащателната агенция и се погасява изцяло при постъпване на субсидията по сметка на кредитополучателя в банката, без възможност за револвиране и без такса за предсрочно погасяване.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg