Фирмите увеличават оборота си до 200% чрез ипотечен кредит

855
Фирмите увеличават оборота си до 200% чрез ипотечен кредит

До 200% може да увеличават оборота си фирмите, използвали бизнес ипотечен кредит. Това сочат някои от 5-годишните наблюдения на небанковото дружество за бизнес ипотечни кредити - „Кредитекс". От дружеството посочват примери от своята 5-годишна практика с фирми от различни сфери на дейност.

В рамките на 2 години след финансирането оборотът на фирма за търговия с хранителни продукти нараства 7 пъти. Фирмата се премества в собствена база, закупена с пари от кредита, разширява значително асортимента си като включва в него и месни, млечни, сладкарски и рибни продукти. Също така развива силна дистрибуторска мрежа. Печалбата на търговците нараства с 6 пъти за същия период.

Семейна фирма за отглеждане на домати и краставици използва бизнес-ипотечния си заем за изграждането на 4 оранжерии и създаването на 27 дка обработваеми земеделски площи, с което увеличава продажбите си с 200% и постига ръст на печалбата с 20%.

С бизнес-ипотечен кредит предприемачи реконструират стара градска сграда и я превръщат в съвременен хотел. До 6 месеца от пълното усвояване на кредита хотелът започва да генерира приходи и е в състояние да изплаща сам вноските си по кредита.

Хлебопроизводители с две малки пекарни под наем теглят бизнес-ипотечен кредит, с който изграждат ново модерно производство, намаляват логистичните си разходи и разширяват асортимента на продуктите. За първата година от заема постигат 74% ръст на продажбите и над 120% ръст на печалбата.

„В сегашната ситуация на спад на цените на имотите за фирмите е по-изгодно да използват недвижимостите си като обезпечение по бизнес ипотечен кредит, отколкото да се опитват да ги продават", коментират експертите от „Кредитекс" - „тъй като средствата от ипотечния кредит, инвестирани обратно в бизнеса, могат да увеличат оборота и печалбата многократно".

„Кредитекс" е небанкова финансова институция, специализирана за бизнес ипотечно кредитиране - и тази година навършва 5 години, откакто е на пазара. Дружеството е част от групата компании на регистрираното в Холандия „Ти Би Ай Файненшъл Сървисиз" (TBI Financial Services B.V.) - с консолидирани активи на финансовите пазари в Русия, Украйна, Румъния и България надвишаващи 2 милиарда евро.

В България групата има участия в ЗПАД „Булстрад" (застраховане), ПОК „Доверие" (пенсионно осигуряване), „Ти Би Ай Кредит" (потребителско кредитиране) „Ти Би Ай Лизинг", „Ти Би Ай Асет Мениджмънт" (управление на фондове), „ХипоКредит" и др. 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg