Фискалния резерв да бъде предоставен на търговските банки, които ще бъдат избрани с конкурс, предлага премиерът Бойко Борисов: „Парите ще бъдат разпределени в най-добрите банки и няма да има толерирана банка. Другият вариант е да вземем кредити, които децата ни да връщат", каза премиерът.

„Решението не е окончателно. Ако се отиде на този вариант няма да е една банка, ще са поне 10 и то най-добрите. Ще се проведе с конкурс изборът", заяви той.

По повод критиките на ЕК, че средствата от еврофондовете се усвояват бавно премиерът призна, че това е така и каза: „Надявам се в следващите доклади да няма подобни констатации".

Той се срещна днес с представители от двете фондации „Искам бебе" и „Зачатие" в Министерския съвет, като се ангажира с отпускане на над 8 млн. лв. от бюджета за изследване на двойки. След срещата пред журналисти Борисов коментира актуални теми, между които поредното отвличане и кризата в БДЖ, съобщи БГНЕС.

По повод вчерашното изказване на бившия министър на икономиката Петър Димитров, че има три причини, поради които може да бъде поискан вот на недоверие срещу управлението на ГЕРБ, Борисов коментира:

„Кажете на Петър Димитров, че съм готов за вот на недоверие и веднага да се явим на избори".