Фондът за гарантиране на влоговете с нов шеф

1204
Фондът за гарантиране на влоговете с нов шеф

Министерският съвет определи Росен Николов за председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките поради изтичане мандата на сегашния председател. Решението на правителството е взето неприсъствено.

Росен Николов има магистърска степен по специалността „Икономическа информатика", придобита през 1996 г. в УНСС. През целия си трудов стаж е работил за Пощенска банка (EFG Eurobank България), като преминава през всички стъпала от служител в банков салон до началник на отдел „Търговия с финансови инструменти" в Управление „Капиталови пазари" на банката.

От 2000 г. работи активно на българския и на международните пазари на дългови инструменти. Има дълбоки познания и професионален опит в търговията на финансови инструменти, управлението на портфейли и управлението на финансовия риск.

Участвал е на международни форуми по проблемите на нововъзникващите пазари. По случай 10-годишнината на Българската дилърска асоциация е избран от гилдията за дилър на десетилетието.

Притежава лиценз от КФН за инвестиционен консултант, както и сертификат за удостоверяване на квалификация за търговия с ДЦК, емитирани по смисъла на Наредба №5 на БНБ.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg