Гърците продължават да теглят парите си от банките

1461
Гърците продължават да теглят парите си от банките

Гърците продължават да теглят парите си от банките. От началото на годината общите загуби на гръцките банки възлизат на 17.8 млрд. евро. Кризата и финансовата несигурност са сред основните причини за масово източване на влоговете.

Кризата принуждава гърците постоянно да теглят пари от влоговете в банките. По официална информация на Националната банка на Гърция само за месец май са изтеглени почти 5 млрд. евро. Вероятната причина за постепенното и често теглене на суми в брой е безработицата и високите цени. Голяма част от гърците вече не могат да покриват с доходите си ежедневните си нужди и теглят от своите спестявания.

Няма официална информация за броя на вложителите, които са закрили банковите си сметки. Само като предположение медиите тиражират версията, че се очаква фалиране на банки и гърците се страхуват да не изгубят парите си.


Анализатори в Атина, както и чуждестранни финансови експерти, са на мнение, че преструктурирането на гръцкия външен дълг може да предизвика кредитни аномалии. Въпреки очакваната финансова помощ от Международния валутен фонд и Евросъюза, гърците реагират на икономическата несигурност и теглят вложените в банките пари.

Източник: БНР

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Иван Митев
# 0
20:07 | 6 July 2011
За гръцкото правителство има две възможности: 1) При запазване на досегашната своя държавна финансова „Грешка на Джон Лоу” - следва невъзможност за реално прекратяване на гръцка стопанска криза. При условия на продължена „Грешка на Джон Лоу” – съответното правителство страда от собствено поведение и колкото повече работи – толкова по-лоши управленски резултати постига. При тази ситуация, гръцката криза ще продължи да оказва свое негативно влияния на стопанская живот в Р. България. 2) С усъвършенствано с "Модел Ресурси М" държавно финансова управление на Р. Гърция успешно ще се премахне развитие на досегашни диспропорции и криза, което пряко ще подпомогне и българския стопански живот.
Баси
# 1
14:07 | 6 July 2011
Абе може ли да напишете преструктОрирането...кви хора сте бе!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg